Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

11-12-13 Μαϊου 2019

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΚΑΖΙ

Live cooking shows

Οι bio μαγειρικές που κέρδισαν το κοινό

Η open air κουζίνα στήθηκε, διάσημοι chefs έδωσαν το «παρών» και ένα τριήμερο κύλησε γεμάτο μοναδικές γεύσεις και μυρωδιές από βιολογικά και φυσικά τρόφιμα που μαγειρεύονταν στα live cooking shows.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο κατά την διάρκεια και των τριών ημερών του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν live cooking shows που εντυπωσίασαν το κοινό και είχαν ως στόχο να μοιράσουν γνώση και ιδέες τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους καταναλωτές. Έτσι η καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, η οποία είχε αναλάβει και χρέη ambassador του Bio Festival, ηγήθηκε των live cooking shows, από τα οποία παρέλασαν και άλλοι σημαντικοί σεφ και food bloggers.

Η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα στήθηκε δίπλα ακριβώς από την κεντρική σκηνή. Εκεί, κάτω από τον μαγιάτικο ήλιο και με τον κόσμο να παρακολουθεί σχεδόν ευλαβικά οι κατσαρόλες πήραν… φωτιά. Βιολογικά και φυσικά προϊόντα από τους εκθέτες έφταναν συνεχώς ώστε να γίνουν κι αυτά βέλη στις φαρέτρες των σεφ που δεν σταμάτησαν λεπτό να μοιράζονται με το πλήθος των επισκεπτών τα μυστικά για μία πετυχημένη και νόστιμη συνταγή.

Φυσικά οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τα φρεσκομαγειρεμένα φαγητά που με τόσο μεράκι δημιουργούσαν η Ντίνα Νικολάου και η «μαγειρική» παρέα της. Μία παρέα που την αποτελούσαν ο αρχιμάγειρας στην πρεσβεία της Γαλλίας Jean Marie Hoffmann, ο σεφ των εστιατορίων nice n easy, Νίκος Μάρας και οι διάσημες για τις υγιεινές προτάσεις τους και την στήριξη τους στα βιολογικά τρόφιμα και ποτά, οι food bloggers Εύη Σκούρα (Healthy Cook), Εύα Μονοχάρη (Funky Cook) και Ιωάννα Χαλμούκη (Pasta Flora).

Aριστερά: Η Ντίνα Νικολάου με τον Jean Marie Hoffmann, Δεξιά: Η Εύα Μονοχάρη

Οι καταξιωμένοι και έμπειροι chefs είχαν ως στόχο μέσα από τις παρουσιάσεις τους να προτείνουν πιάτα και συνταγές που μπορούν οι επαγγελματίες chefs που επισκέφτηκαν το φεστιβάλ και παρακολούθησαν τα live cooking shows να προσθέσουν στην δική τους κουζίνα αλλά και να πάρουν ιδέες και να δουν προτάσεις για το πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα βιολογικά προϊόντα με τρόπο πρωτότυπο. Επίσης, μέσα από αυτή την μοναδική γαστριμαργική εμπειρία οι chefs έδωσαν τα φώτα τους και στους καταναλωτές, οι οποίοι διαπίστωσαν και αυτοί με την σειρά τους πως μπορούν να εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα με τρόπο δημιουργικό.

Έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των Live cooking shows έπαιξε φυσικά και ο παρουσιαστής του φεστιβάλ, ο Δημήτρης Λουκίσας ο οποίος έδινε χρώμα και παλμό στα μαγειρικά αυτά workshops.

Αριστερά: Η Ντίνα Νικολάου με την Εύη Σκούρα, Δεξιά: Ο Δημοσθένης Λουκίσας με τον Νίκο Μάρα

Εγγραφείτε στο Newsletter