Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

11-12-13 Μαϊου 2019

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΓΚΑΖΙ

Bio School

Μαθαίνοντας να ζούμε... βιολογικά μέσα από το Bio School

Σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της bio κουλτούρας αλλά και στην περαιτέρω ανάλυση θεμάτων που «ταλανίζουν» τόσο τους επαγγελματίες του κλάδου όσο και τους καταναλωτές είχαν και τα σεμινάρια του Bio School.

Με μεγάλη αίσθηση ευθύνης και απεριόριστο σεβασμό στο περιβάλλον και κατ’ επέκταση στην καλύτερη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, τόσο η διοργάνωση όσο και οι εισηγητές που πήραν θέση στο «έδρανο» του Bio School, φρόντισαν να ενημερώσουν καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου, για μία ευρεία γκάμα θεμάτων που τους αφορούν και απασχολούν. Κορυφαίοι λοιπόν εισηγητές από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, δημοσιογραφικό και θεσμικό κόσμο μέσα από τα πάνελ και εισηγήσεις ανέλυσαν μία ευρεία θεματική γκάμα γύρω από τα βιολογικά προϊόντα, τόσο τα τρόφιμα και ποτά όσο και τα καλλυντικά αλλά και τις συσκευασίες και συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά τους, πώς πιστοποιούνται, τι πλεονεκτήματα έχουν και πολλά άλλα.

Οι δεκάδες επισκέπτες που πέρασαν από την τριήμερη γιορτή των βιολογικών προϊόντων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρακολούθησαν με αξιοσημείωτη επιμέλεια τις συζητήσεις των ειδικών που συμμετείχαν στα πάνελ ή πραγματοποίησαν διαλέξεις, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να εκθέσουν και τις δικές τους απορίες ή και απόψεις πάνω στο εκάστοτε θέμα. Η διαδραστικότητα έκανε ακόμα μεγαλύτερο το ενδιαφέρον, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το Bio School να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τον εκπαιδευτικό του ρόλο.

Αριστερά: A. Τρινταφύλλου, Ν.Δαρειώτη, Μάγγανα Χ., Τσορμπατζίδου Λ. στο πάνελ για τα βιολογικά και φυτικά καλλυντικά, Δεξιά: Ο Γιάννης Καμπούρης (E-LA-WON)

Μερικά από τα «μαθήματα» που ξεχώρισαν ήταν η αξία των αντιοξειδωτικών στη διατροφή, η μεγάλη σημασία του βιολογικού μελιού στην διατροφή των παιδιών, η σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών-βιολογικών προϊόντων, τα πρότυπα πιστοποίησης βιολογικών και φυτικών καλλυντικών, τι πρέπει να προσέχουμε αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα, οι νέοι όροι που εισάγονται στην διατροφή μας όπως «βιολογικό», «οργανικό», «ολοκληρωμένης διαχείρισης», «φυσικό», «βιοδυναμικό» και, τέλος, τα οφέλη χρησιμοποίησης φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών και αναλώσιμων.

Εξειδικευμένοι εισηγητές μίλησαν επίσης και για τα χαρακτηριστικά αλλά και τις διαφορές που έχουμε σε σχέση με τα συμβατικά πολλές τροφές και ροφήματα που υπάρχουν στην καθημερινότητα μας, όπως το κοτόπουλο και κρέας, τα φρούτα και λαχανικά, το λάδι, τον καφέ, τα σνακ, την σοκολάτα το κρασί αλλά και για τις υπερτροφές που κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην διατροφή μας.

Αριστερά: Ο Κουτσούκος Γεώργιος (DXN Greece) , Δεξιά: Η συγγραφέας Θέμις Καρδιόλακα

Ανάμεσα στους ομιλητές που μοιράστηκαν γνώσεις κι εμπειρίες ήταν ο Ηλίας Μαμαλάκης, οι Αργυρώ Τριανταφύλλου και Δημήτρης Δημητριάδης (γεωπόνος/εκπρόσωπος ΔΗΩ και Γενικός Διευθυντής ΔΗΩ), οι Έλενα Σαντοριναίου και Δημήτρης Γραμματής (Επιθεωρήτρια και Προϊστάμενος Τμήματος Βορείου Αιγαίου της TÜV AUSTRIA HELLAS), η Θέμις Καρδιόλακα (συγγραφέας βιβλίων παιδικής διατροφής), γνωστοί και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι με βαθιές γνώσεις για τον κλάδο των βιολογικών και φυσικών προϊόντων, όπως η Νανά Δαρειώτη, η Θάλεια Τσιχλάκη, η Μαρία Γκέκα, η Ελευθερία Βασιλειάδη και πολλοί επαγγελματίες από την χώρο των βιολογικών προϊόντων και του eco living, όπως ο Θάνος Καραθάνος Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων ο οποίος μίλησε για τους βιολογικούς οίνους και τους οίνους εναλλακτικών πρακτικών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για το θεσμικό πλαίσιο του συγκεκριμένου κλάδου, τις διαδικασίες παραγωγής του αλλά και τους προβληματισμούς και τα θέματα που εγείρονται γύρω από αυτό το ζήτημα. Τέλος, ακόμα μία ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν αυτή του Παναγιώτη Νίκα από την Coffee Expert, ο οποίος ανέλυσε τα πάντα για τον βιολογικό καφέ: Ποιες είναι οι διαφορές στον τρόπο παραγωγής του & γιατί να τον επιλέξουμε;
To Bio School ανανεώνει το ραντεβού με όλους όσοι διψούν για γνώση στο επόμενο Bio Festival το 2020.

Quote:
«Κάθε άνθρωπος πρέπει να ζει για να μαθαίνει και να μαθαίνει για να ζει καλά»
Mateo Aleman, 1547-1614, Ισπανός συγγραφέας

Αριστερά: Ο Δημοσθένης Μπρούσαλης (Dasc Branding Athens), Δεξιά: Κ. Τριανταφύλλη, Ν. Δαρειώτη, Η. Μαμαλάκης

Εγγραφείτε στο Newsletter